Dat moestuinieren hartstikke leuk is om te doen wisten wij natuurlijk al lang. Want wat is er mooier dan zaadjes in de grond te stoppen en met genoeg zonlicht, water en een hoop liefde de zaad te zien ontkiemen tot een frisse groene knop? Gelukkig kunnen we weer onze (moes)tuin in, want het is tijd om te zaaien.

Smaakt beter

Daarbij smaken groente uit eigen tuin lekkerder dan hetgeen je in de supermarkt koopt, dus fijn om binnenkort weer gewoon groenten uit je tuin te kunnen plukken. En tijdens het koken grijp je ook niet langer mis als je allerlei soorten kruiden in je eigen tuin hebt groeien. Even naar buiten met de schaar en er ligt in een oogwenk knisperende verse peterselie op je dampende bord.

Moestuin? Deze groenten en kruiden kun je in april zaaien

Nu de grond in

Welke kruiden en groenten kun je het beste in deze tijd van het jaar, april dus, zaaien? Maak maar wat ruimte in je tuin, want het is nu het juiste moment voor een hoop groenten. Spinazie, rucola, snijbiet, raapstelen, rode kool, radijsjes, pastinaak, ijsbergsla, witte kool, peulen, worteltjes, sla, spitskool en rode biet kun je nu zaaien. Wat betreft kruiden kunnen peterselie, dille, kervel en tijm de grond in.

Moestuin? Deze groenten en kruiden kun je in april zaaien

BEELD: MARKUS SPISKE, KYLE ELLEFSON, FRANCESCO GALLAROTTI, UNSPLASH.

Schrijf een reactie