Bietjes. Allang niet meer alleen een groente die bij de avondmaaltijd op tafel komt. Wat dacht je van deze feestelijke bietensmoothie als ontbijt? Jessica alias Miss Beanie experimenteert graag met bietjes. Ovengeroosterde bietenchips, gefermenteerde biet, bietensoep, bietenbrownies of chiapudding met biet. Vandaag delen we met jullie haar recept voor een kleurige smoothiebowl.

Je maakt deze bietensmoothie met rauwe of gekookte biet. Voor de rauwe bietoptie heb je iets meer citroensap nodig om de gronderige smaak te compenseren. De appel zorgt voor de zoete smaak en de muntblaadjes maken het lekker fris. Biet bevat onder meer vitamine A, C, maar ook calcium, foliumzuur, kalium, magnesium en ijzer. Een kleurige én voedzame start van je dag dus.

Bietensmoothie ontbijtrecept

Ingrediënten

voor 1 portie

  • 1 middelgrote biet (gekookt of rauw)
  • 1 appel inclusief schil
  • ½ of 1 stengel bleekselderij
  • plakje verse gember
  • sap van 1/2 citroen, + eventueel een beetje citroenzest
  • 1-2 takjes munt
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • scheutje olie
  • scheut water of kokosmelk

Bereiding

  • Verwijder het klokhuis uit de appel, snij de biet in stukken
  • Ris de muntblaadjes
  • Pers de halve citroen
  • Blend alle ingrediënten
  • Garneer met nootjes, citroenzest of kokoschips

Eet smakelijk! Heb je bietjes over? Maak dan deze heerlijke chiapudding met biet.

Schrijf een reactie