De verse (nog niet ingedroogde) zaadbolletjes van de Oost-Indische kers zijn prima in te maken tot peperige kappertjes. Die op hun beurt weer smaakvolle olie opleveren. Alles van de Oost-Indische kers is lekker pittig: van de groene zaadbolletjes tot de spectaculaire bloem!
Kappertjes van Oost-Indische kers
Voor 1 potje van ± 500 ml. De bereidingstijd is ± 10 minuten + pekelen ± 2 dagen + intrekken ± 3 weken.
Ingrediënten
- ± 200 g onrijpe groene zaaddozen van de Oost-Indische kers
- 200 g zout
- 500 ml water
- ± 160 inmaakazijn
- 1 tl suiker
Bereiding
- Maak de zaaddozen schoon en trek ze van elkaar los.
- Los het zout op in het water en laat de zaadjes ± 2 dagen in het zoute water pekelen.
- Giet af op een zeef, spoel af en dep droog.
- Doe de zaadjes in een goede schoongemaakte en gesteriliseerde pot.
- Breng de azijn met de suiker aan de kook en schenk over de zaadjes in de pot.
- Sluit goed af en laat ± 3 weken intrekken.
- De zaadjes zijn ± 1 jaar houdbaar.
Tekst en recept Dosia Brewer | Fotografie Rob van der Vet
Lees ook..
Je eigen knoflook kweken
Ingemaakte banaansjalotten
Salade met Oost-Indische kers, geitenkaas en paprika