De verse (nog niet ingedroogde) zaadbolletjes van de Oost-Indische kers zijn prima in te maken tot peperige kappertjes. Die op hun beurt weer smaakvolle olie opleveren. Alles van de Oost-Indische kers is lekker pittig: van de groene zaadbolletjes tot de spectaculaire bloem!

Kappertjes van Oost-Indische kers

Voor 1 potje van ± 500 ml. De bereidingstijd is ± 10 minuten + pekelen ± 2 dagen + intrekken ± 3 weken.

Ingrediëntenkappertjes

  • ±  200 g onrijpe groene zaaddozen van de Oost-Indische kers
  • 200 g zout
  • 500 ml water
  • ± 160 inmaakazijn
  • 1 tl suiker

Bereiding

  1. Maak de zaaddozen schoon en trek ze van elkaar los.
  2. Los het zout op in het water en laat de zaadjes ±  2 dagen in het zoute water pekelen.
  3. Giet af op een zeef, spoel af en dep droog.
  4. Doe de zaadjes in een goede schoongemaakte en gesteriliseerde pot.
  5. Breng de azijn met de suiker aan de kook en schenk over de zaadjes in de pot.
  6. Sluit goed af en laat ± 3 weken intrekken.
  7. De zaadjes zijn ± 1 jaar houdbaar.

Tekst en recept Dosia Brewer | Fotografie Rob van der Vet 

Lees ook..

Je eigen knoflook kweken
Ingemaakte banaansjalotten
Salade met Oost-Indische kers, geitenkaas en paprika

BewarenBewaren

Schrijf een reactie