Leuk: de jaarlijkse Herfstdag op Slot Zuylen staat dit jaar in het teken van de tuin en tuinieren! Het belooft op 7 oktober een bijzonder feest te worden in de prachtig bewaard gebleven kasteeltuin en het eeuwenoude kasteel.

Streekproducten en tips voor de eigen moestuin

Wat kun je allemaal doen op de Herfstdag? Je kunt rondstruinen langs alle stands met heerlijke (biologische) delicatessen, streekproducten en benodigdheden voor je moestuin. Ook krijg je er hulp van aanbieders van fruitbomen en kleinfruit. Zij geven tips voor jouw tuin en de optimale verzorging van het groen.

Rondleidingen door tuin en kasteel

Naast alle tuininspiratie kun je tijdens de Herfstdag rondleidingen door de tuin en het prachtige kasteel volgen. Tuinrondleidingen worden gratis aangeboden en voor de rondleiding door het kasteel geldt een korting van € 1,-.

Kinderprogramma

Voor kinderen is er een speciale speurtocht en knutselhoek.

Praktische info

  • Wanneer: Zondag 7 oktober, 11.00 tot 17.00
  • Entree: € 5,- voor volwassenen, € 1,- voor kinderen t/m 15 jaar, € 2,50 voor leden van de Vereniging Vrienden van Museum Slot Zuylen. De Museumkaart is niet geldig voor de toegangsprijs van de Herfstdag.
  • Adres: Slot Zuylen, Tournooiveld 1, 3611 AS Oud Zuilen
  • Toegankelijkheid: De tuin en het Museumcafé zijn toegankelijk voor rolstoelen, kinderwagens en rollators. Honden zijn niet toegestaan op het terrein.
  • Bereikbaarheid en parkeren: Er is gratis parkeergelegenheid bij het Slot voor zowel de auto als voor de fiets. Vanuit Utrecht en Maarssen is Slot Zuylen ook bereikbaar met bus 5. Uitstappen halte Oud Zuilen, waarna ca. 10 minuten lopen.
Foto’s: Slot Zuylen

Over Slot Zuylen

Slot Zuylen is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het kasteel heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners, waarin sterke vrouwen een prominente rol spelen. Zoals schrijfster Belle van Zuylen. In Slot Zuylen maakt het publiek kennis met de wooncultuur en het dagelijks leven van de Utrechtse adel. Het museum bestaat uit het ongeschonden kasteel en de historische tuin. In het kasteel is de oorspronkelijk inventaris bestaande uit boeken, schilderijen, meubilair, kostuums, foto’s en huishoudelijke voorwerpen te bewonderen. Daarnaast sieren kunstschatten zoals schilderijen van Gerard van Honthorst, een kamervullend gobelin, zeldzaam glaswerk en Chinees porselein het huis. Slot Zuylen is het hele jaar door open voor rondleidingen, evenementen, concerten, kinderfeestjes, huwelijken, locatieverhuur, en voor lunch en high-tea in het museumcafé.

Lees ook:

Appeldessert met kaneel en kokos
Hotspot: Zuidpark Amsterdam
Zo maak je zelf compost: waardevol voor elke tuin

Schrijf een reactie