Heb je net als Miss Beanie ladingen rijpe appels aan de bomen? Probeer dan dit heerlijke en makkelijke appeldessert met kaneel en kokos. Ook lekker als tussendoortje!

Miss Beanie: “Afgelopen week had ik ‘s avonds zo’n trek in iets lekker zoets bij de thee. Met slechts vier ingrediënten maakte ik in een paar minuten een heerlijk snoeperijtje. Eenvoudig, maar zo lekker en comfy!”

Benodigdheden voor 1 persoon:

  • 1 appel in stukjes (niet schillen)
  • een halve theelepel ceylon kaneel
  • een mespuntje vanillepoeder (of een theelepel vanille-extract of het merg van een 1/4 vanillepeul)
  • kokoschips of -rasp

Bereiding appeldessert:

  1. Kook de appelstukjes in een minimaal laagje water, samen met de kaneel en vanillepoeder, met de deksel op de pan.
  2. Zet het vuur laag zodra de appelcompote het kookpunt heeft bereikt.
  3. Roer regelmatig door.
  4. Na enkele minuten zijn de appelblokjes beetgaar.
  5. Schep in een schaaltje en bestrooi met de kokoschips en eventueel wat gehakte walnoten.
  6. That’s it! Je eigen versgekookte mini appelcompotetoetje! Voordat je thee de kans heeft gekregen om af te koelen, zit jij alweer op de bank met dit schaaltje lekkers.

Eet smakelijk!

Meer Miss Beanie?

Kijk dan op haar website, Facebook en Instagram.

Lees ook:

Creamy gazpacho met komkommer
Venkelsmoothie: fris en romig
Moestuin Tag met blogger Miss Beanie

Schrijf een reactie