Wil je eens wat anders proberen dan de traditionele gazpacho met tomaat? Wij vinden deze variant met komkommer, avocado en munt erg lekker! Een recept van Miss Beanie, die creatief omging met de overdaad aan komkommers uit eigen moestuin. 

Miss Beanie: “Vrienden die kwamen borrelen vroegen verbaasd: carpaccio van komkommer? Gaspatsjo. Zo spreek je ‘m uit. Gazpacho dus. Een koude soep. Je kunt ‘m van tomaat maken, een combi van tomaat en komkommer en van alleen komkommer. Dit recept is uiteraard helemaal vrij van E-nummers en is ook vegan. Supermakkelijk te maken en heerlijk als voorgerechtje of amuse.”

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 4 tot 6 takjes munt
  • 1 rijpe avocado
  • 2 of 3 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels olie (lijnzaadolie of olijfolie)
  • 6 eetlepels water
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • zout
  • 1 kleine ui
  • voor de garnering een beetje gehakte bieslook of een toefje kiemgroente.
    Optioneel: volle eetlepel gepeld hennepzaad (voor de eiwitten).

Bereiding:

  1. Snijd de komkommer in stukken, snipper het uitje en de knoflook. Rits de muntblaadjes en hak grof.
  2. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit.
  3. Doe alles samen met het water, de olie en de limoensap in de blender.
  4. Voeg een afgestreken theelepeltje zout en een snuf peper toe en mix tot een gladde substantie.
  5. Proef! Houd je van meer pit? Voeg naar smaak nog meer ui, limoensap, knoflook, zout en/of peper toe.
  6. Ben je echt een fan van pittig? Voeg dan wat cayennepeper toe.
  7. Dit recept bevat weinig eiwitten. Voeg voor extra eiwitten wat hennepzaad (gepeld) toe. Daar wordt je soep nóg romiger van.
  8. Koel de soep minimaal een uur in de koelkast.
  9. Garneer de soep voor het serveren met gehakte bieslook of een toefje kiemgroente.

Meer Miss Beanie?

Kijk dan op haar website, Facebook en Instagram.

Lees ook:

Venkelsmoothie: fris en romig
Hotspot: Restaurant De Kas
Moestuin Tag met blogger Miss Beanie

Schrijf een reactie