Pruimentijd! Dat betekent voor ons feest in de keuken. Pruimen zijn heerlijk in taarten en pasteien. Maar wat je overhoudt, kun je goed bewaren in een weckpot met een scheut brandewijn en kruiden.

Pruimen wecken op brandewijn

Voor ± 1,5 liter
Bereidingstijd: ± 10 min. + trekken 3-6 maanden

Ingrediënten:

  • 500 gram pruimen (Reine Claude of Mirabelle)
  • 300 g kandijsuiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 kaneelstokje
  • 1 l brandewijn

Extra nodig: goed schoongemaakte weckpot van 2 liter

Bereiding:

  1. Doe de weckpot in een ruime pan met water en breng aan de kook.
  2. Laat ± 5 min. doorkoken en neem uit de pan.
  3. Laat op een schone theedoek uitlekken.
  4. Was intussen de pruimen en doe ze samen met de kandijsuiker in de pot.
  5. Steek er de het vanille- en het kaneelstokje in en overgiet met de brandewijn.
  6. Sluit goed af en laat 3-6 maanden trekken op een warme koele plek (niet de koelkast)

Lees ook:

How to: fruit en groenten drogen
Moestuin hack: harde kruiden invriezen in olie
Moestuin Tag met schrijfster Nikki

Schrijf een reactie