Natuurlijk kook je liever met verse kruiden, maar merk je dat ze snel slap of bruin worden? Daar is gelukkig een oplossing voor: vries je harde kruiden gewoon in! Ook handig om achter de hand te hebben als het niet het seizoen is voor de kruiden die je nodig hebt.

Harde kruiden

Harde kruiden zijn geschikter om in te vriezen, denk aan: salie, rozemarijn, oregano en tijm. Zachte kruiden zoals basilicum, dille en munt zijn minder geschikt om in te vriezen en kun je beter vers gebruiken.

Hoe werkt het?

  • Was de kruiden, laat ze goed drogen en scheur of snijd ze fijn. Als je verschillende kruiden invriest, is het handig om ze te labelen.
  • Giet extra vergine olijfolie in een ijsblokjesvorm. Dek af met plastic folie en leg het voorzichtig in de vriezer.
  • Laat dit minimaal een nachtje staan. De houdbaarheid is ongeveer zes maanden.
  • Druk wat ijsblokjes uit het vormpje en laat ontdooien. Simpel toch?

Lees ook:

Leer moestuinieren met de Makkelijke Moestuin App
Banaansjalotten inmaken
Knoflookextract als slakken-afweer

BewarenBewaren

Schrijf een reactie