Leuk! Dit weekend vindt het allereerste VEGGIE festival plaats op de NDSM-werf in Amsterdam. Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd, daarom wil VEGGIE festival de harten veroveren van alle foodlovers met een mooie VEGGIE food line-up, waar je zelfs doorgewinterde vleeseters voor wakker kunt maken.

De boodschap van het Veggie Festival

“Tijdens het festival willen wij alle festivalgangers inspireren om de vegetarische en plantaardige keuken te ontdekken, mensen weten niet wat ze missen”, aldus Isabel Boerdam, woordvoerder van VEGGIE festival en oprichter van De Hippe Vegetariër. “Vegetarisch eten is goed voor het milieu, maar bovenal ongelofelijk lekker. VEGGIE festival laat zien dat gerechten met groenten in de hoofdrol zelfs het hart van een vleeseter kunnen veroveren. Genieten zonder concessies en mét smaak, sfeer en positieve impact op de wereld om ons heen.”

Programma

Het allereerste VEGGIE festival vindt op 15, 16 en 17 juni 2018 plaats in de industriële Scheepsbouwloods van 
Amsterdam, onderdeel van de NDSM-werf. Hier zullen elke dag ruim 15 food experiences te beleven zijn onder het motto ‘bewust genieten’: van verrassende kleine foodtrucks tot inspirerende groentechefs. Wat je kunt verwachten? Kleurrijke groentegerechten, stoere veggie-burgers, mezzes, falafel, homemade lemonades, de nodige gin-tonics en speciaalbieren. Ook zijn er inspirerende sprekers, die het VEGGIE-thema op vernieuwende wijze onder de aandacht zullen brengen. Met verschillende soorten entertainment waaronder live muziek, gezellige terrassen en een gezellige huiskamer ambiance mikt het festival op een breed publiek en wil het ook de vleeseter aansporen tot een gezellig dagje uit.

Initiatiefnemers

VEGGIE festival is een initiatief van AME-EVENTS, opgericht door vier bekende gezichten uit de Nederlandse event-industrie. Dit doen zij in samenwerking met Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër en de Nationale Week Zonder Vlees.

Bekijk het hele programma

Lees ook:

Hotspot: de Veldkeuken en historische moestuinen in Amelisweerd
Rauwe courgettesalade
How-to-video: vroege snoei voor druiven

Schrijf een reactie