Wie houdt er nou niet van volle moesmanden? Naast sla, peterselie, wrinkle-krinkle-tuinkers, snijbiet, bietjes en nu ook stokboontjes, minikomkommers, courgettes en patissons. Deze maand van de oogst: frisse courgettesalade met sesam. Voor een smakelijk en kleurrijk effect: courgettes in drie kleuren!
Rauwe courgettesalade
Bijgerecht voor 4 personen
Bereiding ± 20 min.
Ingrediënten
- 1 rode ui
- sap van 1 limoen
- 3 el zonnebloemolie
- 2 tl sesamolie
- stukje verse gember van ± 1 cm
- zout
- versgemalen peper
- 1 kleine gele courgette
- 1 kleine lichtgroene courgette
- 1 kleine donkergroene courgette
- 1 el sesamzaadjes, geroosterd
Bereiding
- Pel de ui en snijd hem in heel dunne ringen.
- Laat de ui in de helft van het limoensap met een snufje zout ± 15 min. marineren.
- Klop een dressing van de rest van het limoensap, de twee soorten olie en de gember.
- Snijd het steeltje van de courgettes af en schaaf ze met een kaasschaaf of mandoline in de lengte in flinterdunne plakjes.
- Schep de courgetterepen door de dressing en schik ze samen met de ui in een kom.
- Sprenkel er het sesamzaad over.
Lees ook…
Pittige pasta met peterselie, garnalen en citroen
Preisoep met preikiemen
IJs met papaverzaad