Verse kruiden toevoegen aan het eten geeft elk gerecht een frisse oppepper. Daarnaast fleurt zo’n vers groen takje peterselie direct de maaltijd op en ziet het eruit alsof je net even extra je best hebt gedaan. Maar met de kruiden uit je tuin kun je nog veel meer doen. Zoals een heerlijke dip maken. Miss Beanie laat hier zien hoe!

Multifunctioneel

Zo’n sausje is niet alleen geschikt als lekker-maker om in te dippen, je kunt ‘m ook inzetten als dressing over een salade. Ook een lekkere lik op een stokbroodje bij de barbecue doet het goed. Heb je daslook in je moestuin? Dan zal deze waarschijnlijk al in je tuin staan te prijken. Omdat ie er minder lang is dan andere kruiden is het extra leuk om ‘m nu te gebruiken. Als je geen daslook hebt groeien kun je ook bieslook gebruiken.

Wat heb je nodig?

Voor de tuinkruidendip:

  •  5-6 takjes platte peterselie
  • 8 blaadjes daslook (of een klein bosje bieslook als je geen daslook hebt)
  • 3 eetlepels plantaardige yoghurt (ik gebruikte amandelyoghurt)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • flinke snuf peper en zout

Voor de rauwkostrolletjes (raw springrolls):

  • 12 rijstvellen (of zoveel je zelf wilt)
  • verschillende soorten rauwkost zoals rode kool, paprika, pompoen*), wortel, snijbiet, courgette etc.
  • kiemgroenten (zoals lekkere pittige radijskiemen)

*) pompoen kan je gewoon rauw verwerken! Wel moet je even de schil verwijderen.

Rauwkostrolletjes met heerlijke tuinkruidendip

Aan de slag

  • Hak de kruiden fijn (inclusief de steeltjes van de peterselie) en meng met de plantaardige yoghurt, citroensap, olie en peper en zout; dit is je tuinkruidendressing
  • Vul een bord met heet water en leg hier een rijstvel max 5 seconden in
  • Leg het rijstvel op een plank en leg net onder het midden een stapeltje rauwkost, kies zelf wat je combineert. Laat onder, links en rechts ca. 2,5 cm vrij
  • Sla vanaf de onderkant het rijstvel over de rauwkost en rol strak op totdat je net over de helft bent
  • Vouw de zijkanten naar binnen en rol verder strak op. Tip: je kunt deze groenterolletjes gemakkelijk van te voren maken!

Smullen maar!

 

Lees ook:

Rauwe courgettesalade

Salade met Oost-Indische kers, paprika en geitenkaas

Banaansjalotten inmaken

Schrijf een reactie