Wij zijn fan van de kleuren, maar ook de smaak van deze pittige salade met Oost-Indische kers, paprika en geitenkaas! De Oost-Indische kers (Tropaeolum majus) is een elegant rankende plant, die de hele zomer tot in de herfst doorbloeit. De felgekleurde bloemen zijn een lust voor het oog in salades en hebben een peperige smaak. Maar ook het blad en de groene zaaddozen zijn lekker pittig.

Salade met Oost-Indische kers, paprika en geitenkaas

De salade is een bijgerecht voor 4 personen. De bereidingstijd is ± 10 minuten.

Ingrediënten Oost-Indische kers

  • 10 Oost-Indische kersbloemen
  • ± 10 Oost-Indische kersblaadjes
  • ± 250 gemengde sla
  • 1 puntpaprika, in ringen
  • 50 g zachte geitenkaas, verbrokkeld
  • 1 el Oost-Indische kerskappertjes
  • 1 el sinaasappelsap
  • 1 tl citroensap
  • 2 el extra vergine olijfolie
  • Zout en versgemalen peper

Bereiding

  1. Trek van een aantal bloemen de blaadjes los.
  2. Scheur de blaadjes in stukken.
  3. Verdeel de sla, blaadjes, bloemen, paprika en kaas over een schaal.
  4. Schud wat ingemaakte kappertjes over de salade.
  5. Klop het sinaasappelsap, het citroensap, de olijfolie, peper en zout tot een dressing en schenk over de sla.

Tekst en recept Dosia Brewer | Fotografie Rob van der Vet 

Lees ook..

Je eigen knoflook kweken
10 tips tegen slakken

Schrijf een reactie