Aangezien wij dol zijn op groene hotspots brachten wij laatst een bezoekje aan DeDAKKAS in Haarlem. Een sfeervolle locatie met in ieder hoekje een plantje en heerlijke verse maaltijden. Meer is er niet nodig toch? Deze fijne plek wilden wij jullie niet onthouden dus hierbij alles wat je moet weten!

DeDAKKAS in Haarlem is precies wat je bij het woord ‘dakkas’ denkt, maar dan nog leuker! Een prachtige kas gevestigd op het dak van de parkeergarage de Kamp in Haarlem met gezellige tafeltjes binnen en een heerlijk terras, inclusief uitzicht over Haarlem-buiten. Begin 2014 is het idee rondom DeDAKKAS ontstaan en met behulp van een crowdfundingscampagne is het sinds half juni 2018 officieel open.

Biologische producten

Al het eten en drinken bij DeDAKKAS is lokaal, seizoensgebonden en lekker vers. Ze bieden naast ontbijt, lunch, diner en borrelhappen ook veel soorten wijnen en speciaalbieren. Daarnaast vinden ze het belangrijk om gebruik te maken van biologische producten en hopen ze zelfs binnenkort eigen ingrediënten op het dak te verbouwen.

Feestelijke evenementen

Naast heerlijk eten worden er ook leuke kleinschalige evenementen georganiseerd.  Denk hierbij aan een RoofTopCinema, Dakoestisch, VrijMiDaBo en PopUp Kleinkunst. Deze leuke evenementen in combinatie met de prachtige locatie en het uitzicht over de binnenstad van Haarlem, zorgt voor een bijzondere ervaring. Zondag 28 oktober verandert DeDAKKAS in de avond voor even in een Biergarten. Lange tafels, Lederhosen, Schlagers und so weiter… De in Haarlem en ver daarbuiten bekende band HAHA zal als alter ego “Also Also” zorgen voor de muzikale Gemütlichkeit. Speciaal voor deze avond is er een bijpassend menu. Dus hou je van bier, een mooi uitzicht en Duitse schlagers? Reserveer dan via de reserveringsapp & kom die zondag gezellig het dak op. 

Adres: Parkeergarage de Kamp, De Witstraat 1A in Haarlem
Beeld: DeDAKKAS

DeDAKKAS

Lees ook:

Hotspot: Zuidpark Amsterdam
Hotspot: Restaurant De Kas
Hotspot: Herberg Boschoord

Schrijf een reactie