Wil je even ontsnappen aan de drukte van het Amsterdamse centrum? Deze drie groene hotspots zijn dan een rustgevende plek waar je in een groene omgeving kunt genieten van je bakje koffie. En wat ook fijn is: het eten is er heerlijk!

Benji’s

Je kunt Benji’s Amsterdam ook wel als een verlengstuk van de natuur zien. Geniet er  van een kopje koffie, ontbijt, lunch én borrel tussen de planten. Of je nu binnen of buiten op het terras zit, je wordt omringd door groen. Sinds 2016 is deze gezellige tent open en vrijwel meteen werd hij omgedoopt tot dé groene hotspot van Amsterdam. Niet gek natuurlijk, want de urban jungle sfeer is hartstikke populair op het moment. Ook voor het gevarieerde menu stappen mensen graag even binnen. Zo kun je er terecht voor verschillende soorten breakfast bowls, burrata, toast met geitenkaas en natuurlijk hummus. Lekker!  Benji’s vind je aan de Wibautstraat 196.

hotspot
Beeld: Benji’s

Strong Food

Wie langsloopt bij minimarkt Strong Food, wordt verleid door de heerlijke geuren die uit de kruidenierswinkel anno 2017 komen. Eigenaar Samira Dahmani maakt er met haar broer en moeder de lekkerste, gezonde gerechten. Zo bestel je er rauwe bliss balls met rode biet en sesam of Marokkaanse vegan soep. Eet je veganistisch ? Dan is deze hotspot ook zeker een aanrader. De winkel is gespecialiseerd in veganistisch, suiker- en glutenvrij, vegetarisch en biologisch. Uit grote juten zakken schep je havermout, zaden, een van de 60 soorten peulvruchten of thee. Om het helemaal af te maken: wie de gebruikte verpakking van biologisch papier of glazen potten meeneemt voor een volgende ronde, krijgt korting.  Je vindt Strong Food aan de Javastraat in Amsterdam-Oost.

hotspot
Beeld: Strong Food

Tollhuistuin

Van natuurliefhebber tot cultuurliefhebber en festivalganger: De Tolhuistuin is voor iedereen een feestje! Sinds 2009 beheert Stichting Tolhuistuin het gebied met veel kleine gebouwen waarin kleinschalige, creatieve bedrijven zijn gehuisvest. Met exposities, lezingen en een eigen theatergezelschap wil de stichting bruggen slaan tussen Noord en het centrum, tussen Amsterdam en de wereld. Met een oude plataan en trompetbomen uit 1905 als decor kun je er ronddwalen zonder je te vervelen.  Het THT-café vind je  aan de IJzijde van de Tolhuistuin. In 2016 is hij helemaal verbouwd met een ronde bar in het midden, gezellige zithoekjes en veel tropische planten. Daar worden wij nou vrolijk van. Je vindt deze hotspot aan de Tolhuisweg in Amsterdam.

hotspot
Beeld: Tolhuistuin

Tekst: Linde Verhulst 

Lees ook:

Hotspot: by Lima Haarlem 
Hotspot: DeDAKKAS 
Nieuwe groene hotspot: HOPP Amsterdam 

Schrijf een reactie