Herberg Boschoord is zo’n mooi en fijn plekje dat we het eigenlijk niet willen delen… Maar we doen het toch! Dan kunnen jullie ook meegenieten van het lekkere (biologische) eten, de aardige mensen, de fantastische plek en de gezellige aanschuiftafel in het weekend!

Je vindt Herberg Boschoord in de bossen van Lage Vuursche, een klein dorp in de gemeente Baarn, bekend om zijn schitterende omgeving. Het is onderdeel van het mooie landgoed Pijnenburg. In de bostuin of binnen in de huiskamer met bibliotheek geniet je van een lekkere kop koffie of thee, vers gebak, een eenvoudige lunch, een gezellige borrel of in het weekend een dagmenu aan de aanschuiftafel. De eigenaar organiseert er regelmatig leuke culturele en sociale evenementen.

Wandelen bij Herberg Boschoord

Boschoord is omringd door mooie wandel- , fiets en ruiterroutes van Staatsbosbeheer. Dus trek voor een bezoek gerust een hele middag uit. Ook het historische ‘Voetstappenpad‘ uit 1938 loopt erlangs. Golfliefhebber? Naast Boschoord ligt de Hilversumsche Golf Club, één van de oudste golfbanen van Nederland.

Vroeger

Boschoord heeft een rijke historie. Het begon in de 19e eeuw met de heer Glazemaker, die voor hem en zijn vrouw een woonhuis liet bouwen met de naam ‘Boschoord’. Uit verveling startte mevrouw Glazemaker hier een theehuis, met koffie en thee voor 5 cent. Sindsdien is er altijd horeca op Boschoord geweest, maar de afgelopen jaren draaide het er vooral om feesten en partijen. Sinds mei dit jaar heeft de herberg weer een nieuwe eigenaar: Marianne Aerts. Zij realiseerde haar droom: een restaurant waarin haar waardes ‘duurzaam en lokaal, eenvoud en aandacht, eerlijk en lekker’ terugkomen.

Agendatips juli en augustus

Vandaag, op zaterdag 28 juli,  is er een aanschuiftafel met in de hoofdrol ‘Groenten’. Woensdag 1 augustus start een nieuwe expositie met tekeningen van kunstenaar Wim Bos, die intuïtief werkt vanuit verwondering. De opening van de tentoonstelling is op zaterdag 4 augustus vanaf 14 uur.

Adres: Zwarteweg 2, Lage Vuursche.
Lees meer over de herberg en alle activiteiten op de website.

Lees ook:

Hotspot: de Veldkeuken en historische moestuinen in Amelisweerd
Nieuwe groene hotspot: HOPP Amsterdam
Hotspots: 3 restaurants met eigen moestuin

Schrijf een reactie