Deze winterwortelsoep is dé favoriet van artdirector Très Melis. Deze soep eet Très het liefst na een stevige boswandeling. De wortels haalt ze uit haar eigen moestuin en voelt zich apentrots wanneer zij met een bos wortels achter op haar fiets naar huis rijdt. Een soep dat je makkelijk van tevoren maakt, handig na een drukke dag!

Winterwortelsoep met gember en hazelnoten

Voor- of lunchgerecht voor 4-6 personen. De bereidingstijd van de soep is ± 1 uur.

Ingrediënten

  • 600 g winterwortel
  • 2 tl zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 stukje gember van 5 cm, geraspt
  • ½ rode peper in kleine stukjes, of meer/minder naar smaak
  • 700 ml tuinkruidenbouillon
  • 200 g kikkererwten (blikje)
  • Uitgelekt sap van 2 sinaasappels
  • Zeste van ½ goed schoongeboende sinaasappel

Om te serveren

  • 100 g knapperige croutons
  • 100 g geroosterde grofgehakte hazelnoten
  • 100 g verkruimelde feta
  • 1 bosje fijngehakte peterselie

Bereiding

  1. Schrap de winterwortel en snijd deze in plakjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak met het deksel op de pan op laag vuur de ui in ± 10 min. glazig.
  3. Voeg de kno ook, gember en rode peper toe en bak al roerend op middelhoog vuur nog ± 5 min. mee.
  4. Doe hier de wortel en de bouillon bij en kook met het deksel op de pan 35 min. of tot de wortels zacht en gaar zijn.
  5. Voeg kikkererwten, sinaasappelsap en de zeste toe en warm goed door.
  6. Pureer de soep glad en breng vervolgens op smaak met zout en peper.
  7. Serveer met croutons, hazelnoten, verkruimelde feta en peterselie.

winterwortelsoep

Lees ook…

Preitaart met geitenkaas
Savooiekool-zalmpakketjes met Olde Remeker-kaas
IJs met papaverzaad

Schrijf een reactie