De eerste zomerframbozen kun je al plukken. Wist je dat je daar ook heerlijk (decoratieve) ijsjes van kunt maken? Hier vind je het recept.

Tussendoortje/nagerecht voor 6 personen
± 15 min. + afkoelen ± 1 uur + invriezen ± 50 min.

Ingrediënten

600 g (diepvries) frambozen + extra om te versieren
1 gelatineblaadje
200 g suiker
250 ml water
6 takjes dragon + extra om te versieren snufje zout
1-2 el citroensap
6 ijshoorntjes + 1 om te verkruimelen

Bereiding

  • Laat de frambozen eventueel ontdooien en pureer ze met een staafmixer. Week het gelatineblaadje in ruim koud water.
  • Verwarm intussen de suiker samen met 250 ml water en 2 takjes dragon al roerend totdat alle suiker is opgelost.
  • Knijp het gelatineblaadje goed uit en los (van het vuur af) op in het suikerwater. Roer het suikermengsel met de frambozen en zeef het om de pitjes en de dragon te verwijderen. Breng eventueel op smaak met wat van het citroensap. Laat vervolgens helemaal koud worden in de koelkast.
  • Houd wat blaadjes dragon apart en snijd de rest van de blaadjes fijn. Schep de fijnge- sneden dragon met het zout door het mengsel en draai volgens de gebruiksaanwijzin- gen in de ijsmachine tot ijs.
  • Schep met een ijsbolletjestang het ijs in de hoorntjes en versier met extra frambozen, dragon en wat kruimels van een ijshoorntje.

Ook lekker: IJs met papaverzaad

frambozen ijs

RECEPTEN: DOSIA BREWER | BEELD: ISTOCK

Schrijf een reactie