Wie houdt er nou niet van volle moesmanden? Naast sla, peterselie, wrinkle-krinkle-tuinkers, snijbiet, bietjes en nu ook stokboontjes, minikomkommers, courgettes en patissons. Deze maand van de oogst: frisse courgettesalade met sesam. Voor een smakelijk en kleurrijk effect: courgettes in drie kleuren! 

Rauwe courgettesalade

Bijgerecht voor 4 personen
Bereiding ± 20 min.

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • sap van 1 limoen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 2 tl sesamolie
  • stukje verse gember van ± 1 cm
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 kleine gele courgette
  • 1 kleine lichtgroene courgette
  • 1 kleine donkergroene courgette
  • 1 el sesamzaadjes, geroosterd

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem in heel dunne ringen.
  2. Laat de ui in de helft van het limoensap met een snufje zout ± 15 min. marineren.
  3. Klop een dressing van de rest van het limoensap, de twee soorten olie en de gember.
  4. Snijd het steeltje van de courgettes af en schaaf ze met een kaasschaaf of mandoline in de lengte in flinterdunne plakjes.
  5. Schep de courgetterepen door de dressing en schik ze samen met de ui in een kom.
  6. Sprenkel er het sesamzaad over.

Lees ook…

Pittige pasta met peterselie, garnalen en citroen
Preisoep met preikiemen
IJs met papaverzaad

Schrijf een reactie