We hebben weer een nieuwe favoriete snack uit de tuin: de komkommer-pestorolletjes van Miss Beanie! En we mogen het recept vandaag met jullie delen. 

Heb jij al komkommers in je tuin? Anders is het een aanrader om mee te beginnen. Miss Beanie: “De komkommerplant is makkelijk te kweken en als je de plant blijft opbinden of ergens tegenaan laat groeien, geeft hij veel opbrengst op een klein stukje grond. Ideaal!”

Ingrediënten voor 12 komkommerrolletjes

  • Halve komkommer
  • Pesto (zelfgemaakte pesto is natuurlijk het lekkerst)
  • 12 rijstvellen

Bereiding

  1. Bepaal de lengte van de komkommerlinten op basis van de grootte van je rijstvel. Als je een komkommerlint in het midden legt, moet er minimaal 2 centimeter van het rijstvel overblijven aan de boven- en de onderkant.
  2. Trek vervolgens met de dunschiller of kaasschaaf linten van de komkommer.
  3. Leg de linten even opzij.
  4. Vul een bord met warm water.
  5. Week hier het rijstvel in gedurende ca 10 seconden. (Niet langer, anders wordt het plakkerig)
  6. Haal het rijstvel uit het water, leg op een plank en leg in het midden enkele linten.
  7. Houd boven- en onderaan het rijstvel minimal 2 centimeter ruimte over.
  8. Smeer een theelepel pesto op de komkommerlinten.
  9. Rol stevig op tot halverwege.
  10. Vouw dan de linker- en rechterzijkant van het rijstvel naar binnen en vouw vervolgens de andere helft strak op.
  11. Hou het laatste randje vrij van komkommer of pesto, dit wordt de plakrand.
  12. Doe wat overgebleven pesto in een klein kommetje en serveer dat erbij.

Meer Miss Beanie?

Kijk dan op haar website, Facebook en Instagram.

Lees ook:

Creamy gazpacho met komkommer
Venkelsmoothie: fris en romig
Moestuin Tag met blogger Miss Beanie

Schrijf een reactie