Rode bessen zijn lekker fris en je maakt er de lekkerste nagerechten mee, zoals deze kruisbessenpie met rode bessen en munt. Een heerlijk zomers toetje!

Kruisbessenpie met rode bessen en munt

Nagerecht voor 8 personen.
De bereidingstijd is ± 35 min. + rusten + 30 min. + oventijd ± 20 min.

kruisbessenpie

Ingrediënten

  • 300 g kruisbessen
  • 100 g rode bessen
  • 225 g ijskoude boter, in blokjes + extra om in te vetten
  • 350 g bloem
  • 100 g suiker + 2 tl om te garneren
  • mespuntje zout 
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 3 el bruine suiker
  • 1 el muntsiroop
  • 2 takjes munt

Bereiding

  1. Vet 8 grote muffinvormpjes of ovenbestendige koffiemokken in.
  2. Doe de bloem, suiker en het zout in een kom en wrijf met de vingertoppen de boter erdoor tot er een kruimelig mengsel ontstaat. Kneed snel tot een bal.
  3. Maak een platte schijf van het deeg en verpak in huishoudfolie. Laat circa 30 min. in de koelkast rusten.
  4. Meng intussen de kruisbessen met 75 g van de rode bessen en de vanillesuiker.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  6. Houd ⅓ van het deeg apart en rol de rest dun uit. Druk met een kom cirkels uit het deeg en bekleed er de vormpjes mee. Schep het bessenmengsel erin.
  7. Rol de rest van het deeg uit en druk er dekseltjes uit. Dek de vormpjes met de deksels af en knijp de randen goed dicht.
  8. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en bestrooi met de bruine suiker. Prik in het midden een klein gaatje.
  9. Bak de pies in het midden van de oven in circa 20 min. gaar.
  10. Neem uit de oven en zet ze op een bordje. Strooi de rest van de bessen erover, giet er wat siroop over en garneer met de munt en overgebleven suiker.

Lees ook:

IJs met papaverzaad
Weiland-shake met spinazie
Rauwe courgette-salade

BewarenBewaren

Schrijf een reactie