Net als Miss Beanie zijn wij gek op lekkere smoothies! Een smoothie met venkel hadden we nog nooit geprobeerd, maar de zoete anijssmaak maakt deze variant erg verrassend en lekker. Een aanrader dus!

Miss Beanie: “Ik startte mijn smoothieontdekkingsreis met de groene smoothie, waarbij spinazie en appel de basis vormden. Spinazie is een fijne bladgroente met een zachte smaak en dat ervaren we als prettig, zo aan het begin van onze dag. Maar algauw begon ik te experimenteren en zocht ik receptjes in boeken en op het wijde web. The sky is the limit! Op m’n Instagram-hoogtepunten vind je veel variatietips.”

Ingrediënten:

Voor één persoon

  • een hand(je) grofgehakte venkelknol
  • ca. 6 jonge wijnbladeren
  • 1 kiwi
  • 2 abrikozen
  • halve avocado
  • klein stukje gember (schil hoef je niet te verwijderen)
  • 5 walnoten
  • scheut citroensap (en heb je een biocitroen: de citroenschil kun je ook gebruiken!)
  • scheut kokosmelk (of water)

Bereiding:

  1. Gooi alles in de blender,  en klaar!
  2. Ik hou van een dikke smoothie die ik kan oplepelen en waarop ik nog een beetje kan kauwen (beter voor je vertering). Ik gebruik daarom een minimale hoeveelheid water.
  3. Met een staafmixer krijg je natuurlijk ook een prima smoothie.
  4. Je kunt uiteraard naar hartelust variëren! Elke fruitsoort leent zich voor een smoothie. En heb je geen druivenbladeren tot je beschikking? Je kunt het ook gewoon bij venkel laten.

Begin jij de week ook goed met deze venkelsmoothie?

Meer Miss Beanie?

Kijk dan op haar website, Facebook en Instagram.

Lees ook:

Zelf inmaken: augurk, komkommer en courgette
How-to-video: gerecyclede fles als plantenoppas
Moestuindagboek Nikki: stralende pompoenen en een regendans

Schrijf een reactie