Radijs is een dankbare plant in de moestuin, het zaad ontkiemt razendsnel en groeit als kool. Het leuke van radijsjes dat ze nog tot laat in de zomer te zaaien zijn. Bij warm weer schieten radijsplantjes ook al gauw door. Geen nood, want de tere roze bloemetjes en de pittige zaadjes zijn lekker door salades of als garnering, bijvoorbeeld op deze lekkere radijsjes-avocadotoast. 

Radijsjes-avocadotoast

Voor 6 stuks met een bereidingstijd van ± 15 minuten.

Ingrediënten

  • 2 bosjes radijzenradijsjes
  • 1 grote avocado
  • 6 sneetjes zuurdesembrood
  • Sap en rasp van ½ citroen
  • 2 tl radijszaadjes, geroosterd
  • Zout en versgemalen peper
  • 40 g radijskiemen
  • Extra vergine olijfolie, om te besprenkelen
  • Zoutvlokken, om te bestrooien

Bereiding

  1. Rooster het brood.
  2. Prak de avocado samen met het citroenrasp en citroensap.
  3. Roer het radijszaad door en breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel over de toast.
  5. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in dunne parten.
  6. Verdeel over de avocado, bestrooi met radijskiemen en besprenkel met citroenrasp en olijfolie.
  7. Bestrooi met zoutvlokken en peper.

Tekst en recept Dosia Brewer | Fotografie Rob van der Vet 

Lees ook..

Je eigen knoflook kweken
Moestuin Tag met blogger Miss Beanie
Het moesgemak van Klazina van Kippersluis

Schrijf een reactie