Tuinvrouw Jeanet Zandbergen  maakt van haar oogst de heerlijkste gerechten. Wij zijn heel blij dat ze die met ons wil delen! Bijvoorbeeld deze lekkere pittige pasta met peterselie, garnalen en citroen. 

Pittige pasta met peterselie, garnalen en citroen

Hoofdgerecht voor vier personen. De bereidingstijd is ± 45 min. + ± 30 min. intrekken.

Ingrediënten

  • 800 g grote garnalen, rauw en ongepeld
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper, in korte smalle repen
  • 6 el milde olijfolie
  • 400 g linguine (of spaghetti)
  • 1,5 bos bladpeterselie, fijngesneden
  • 70 g geraspte pecorino
  • 2 biologische citroenen
Rob van der Vet, Jet Krings

Bereiding

  1. Pel de garnalen en bewaar de koppen en schillen.
  2. Verwijder de darmkanalen en zet de schoongemaakte garnalen terug in de koelkast.
  3. Fruit 1 teen knoflook met ¼ van de rode peper in 6 el olijfolie zachtjes glazig.
  4. Voeg de garnalenschillen en -koppen toe.
  5. Roer goed om en laat zachtjes een halfuur trekken onder af en toe omscheppen.
  6. Zeef de pittige garnalenolie boven een kom, druk alle olie eruit en gooi dan de garnalenschillen weg.
  7. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Laat uitlekken in een vergiet.
  9. Rasp de pecorino.
  10. Verhit 2 el van de garnalenolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen net gaar en mooi gekleurd.
  11. Houd ze warm tussen twee borden.
  12. Snijd 1,5 citroen in plakjes.
  13. Fruit 2 tenen knoflook en de rest van de rode peper even aan in een grote (anti-aanbak) koekenpan en voeg de uitgelekte linguine toe.
  14. Bak omscheppend even aan en doe terug in de lege pastapan.
  15. Schep de peterselie en pecorino door de pasta en voeg naar smaak nog een lepel garnalenolie toe.
  16. Bak de plakken citroen in dezelfde koekenpan met de rest van de olijfolie even aan.
  17. Serveer de peterselie-linguine met een paar gebakken citroenplakken en een flinke schep garnalen.
  18. Knijp tot slot nog wat citroensap over het gerecht.
pasta
Rob van der Vet, Jet Krings

Lees ook…

IJs met papaverzaad
Preisoep met preikiemen
Radijsjes-avocadotoast

BewarenBewaren

Schrijf een reactie