Peterselie kun je nu al uit je tuin plukken, en over een poosje tomaatjes ook. Daarom hierbij een heerlijk simpel recept om van te smullen. Wentelteefjes, maar dan de hartige variant. 

De traditionele wentelteefjes zijn heerlijk, maar heb je weleens een hartige variant geprobeerd? Wij zijn fan van deze peterselie-wentelteefjes met gele tomaatjes en parmezaanse kaas. Even iets anders dan een gewone boterham én heel simpel om te te maken.

Peterselie-wentelteefjes met gele tomaatjes en parmezaanse kaas

Lunch- of voorgerecht voor 4 personen
Bereiding: ca 35 minuten

Ingrediënten

  • 5-6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepels l witte of rode wijnazijn
  • versgemalen peper
  • zout
  • 1 bakje gele cherrytomaatjes
  • 1 sjalotje
  • stukje parmezaanse kaas om te schaven
  • 2,5 deciliter melk
  • 2 eieren
  • klein bosje peterselie, 25 gram
  • 4 dikke sneetjes oud witbrood, met of zonder korst
  • 40 gram boter

Tip: Heb je geen oud brood hiervoor, laat de sneetjes brood dan op 100°C een kwartiertje drogen in de oven.

Wentelteefjes hartig
Rob van der Vet, Jet Krings

Bereiding:

  1. Klop in een kommetje 3 el olijfolie met 1 el wijnazijn en wat peper en zout tot een dressing.
  2. Snijd de gele cherrytomaatjes doormidden en halveer een deel nog een keer.
  3. Snijd dunne halve ringetjes van de sjalot.
  4. Meng de tomaat en sjalot door de dressing en zet koel weg tot gebruik.
  5. Doe de melk en eieren in een hoge mengbeker en voeg ¾ van de peterselie toe.
  6. Zet de staafmixer in de beker en meng tot de peterselie fijngemalen is in de melk.
  7. Roer er wat peper en zout door.
  8. Verhit een anti-aanbaklaag koekenpan.
  9. Wentel het eerste sneetje brood door de kruidenmelk en laat ca. een kwart van de melk er intrekken.
  10. Laat snel een kwart van de boter in de hete pan smelten en leg er het geweekte sneetje brood in.
  11. Bak ze in een paar minuten aan elke kant bruin.
  12. Bak meerdere sneetjes tegelijk als dat in de pan past.
  13. Serveer de wentelteefjes met de tomatensalade.
  14. Schaaf er wat parmezaanse kaas over en bestrooi eventueel met nog wat achtergehouden peterselie en versgemalen peper en zoutvlokken.

Tip: Ook heerlijk met MSC tonijn uit blik en zwarte olijven!

FOTOGRAFIE ROB VAN DER VET | STYLING JET KRINGS |RECEPT YVONNE JIMMINK

Schrijf een reactie