Bessen, frambozen en bramen: zoete heerlijkheden die van taarten en toetjes altijd een feestje maken. Maar ook met iets hartigs als geitenkaas is de combinatie verrassend lekker! Wij zijn gek op deze rijstsalade met bosvruchten, geitenkaas en hazelnoten. Heb jij deze combinatie al eens geprobeerd?

Rijstsalade met bosvruchten en geitenkaas

Recept voor 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 200 g wilde rijstmix, gekookt 200 g rode quinoa, gekookt 100 g rodebietenhummus 10 g dille, grofgehakt
  • 100 g zachte geitenkaas, in stukjes
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g rode druiven
  • 50 g bramen
  • handje rode jonge bladsla olijfolie
  • zout en peper
  • 50 g geroosterde hazelnoten, grofgehakt

Bereiding:

  1. Doe de wilde rijstmix, quinoa, en de rodebietenhummus samen in een kom.
  2. Meng de dille, geitenkaas, blauwe bessen, rode druiven, bramen en bladsla door de salade.
  3. Breng de salade verder op smaak met een scheut olijfolie, zout en peper.
  4. Garneer met de hazelnoten.

Lees ook:

Zelf inmaken: augurk, komkommer en courgette
Kruisbessenpie met rode bessen

Schrijf een reactie