Radijsjes kun je van maart tot augustus zaaien, maar door in het voorjaar en de nazomer te zaaien krijg je de lekkerste radijzen. Ze groeien namelijk het beste onder wat koelere omstandigheden. Nu is dus het moment om te zaaien. Natuurlijk hebben we een lekker recept voor je om te maken als je ze straks uit je moestuin kunt plukken.

geroosterde radijs

Radijzen zijn vaak de eerste en laatste bewoners van de moestuin. Vroege vogels die snel ontkiemen in de volle grond en dapper volhouden tot de winter. In feestelijke kleuren én veel verschillende smaken: proef ze rauw of geroosterd, of verwerkt tot pittige pickle.

Crunchy radijsjes

Door radijsjes te roosteren wordt de smaak aangenaam mild en heel anders dan die van een rauw radijsje. Bak ze op hoge temperatuur en niet al te lang. Zo houden ze hun lekkere crunch.

Bijgerecht voor circa 4 personen

Wat heb ik nodig?

  • circa 3 bossen (gemengde) radijs
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel geraspte verse gember
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels citroensap
  • (eventueel wat verse bieslook om te garneren)

Hoe maak ik het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de radijsjes schoon en snijd de grotere exemplaren doormidden of in kwarten.
  3. Doe ze met de olie, de gember, het zout en de peper in een ovenschaal en schep goed door zodat alle radijsjes met een dun laagje olie zijn bedekt.
  4. Bak de radijsjes in de oven in 15-20 minuten beetgaar.
  5. Druppel er wat citroen over en garneer eventueel met wat fijngehakte bieslook.

BEELD: LANCE GRANDAHL, PENNY SCHIERECK, DIAGA ELLABY UNSPLASH

geroosterde radijs

Lees ook:

Radijs kweken en eten: 4 seizoenen lang

Radijsjes-avocadotoast

Zelfvoorzienend wonen in een yurt

Schrijf een reactie